Over mij

Als kleine jongen was ik al gek op hout, ik had altijd mijn zakmes bij de hand om opgeraapte stukken hout om te toveren in zeilbootjes, zwaarden, wandelstokken of gewoon mooie sculpturen.
Op mijn negende ging ik naar timmerles. Daar is de passie voor het ambacht van meubelmaker ontstaan: met je twee handen, enkele eenvoudige gereedschappen en tomeloze inzet iets prachtigs tot stand brengen.

Later, na mijn middelbare school, ben ik gestart met de opleiding tot meubelmaker in Amsterdam.  In 2011 heb ik deze 4 jarige opleiding succesvol afgerond, en ben daarmee gediplomeerd meubelmaker en antiek restaurator.

Aansluitend op mijn opleiding ben ik gestart met mijn bedrijf De Amsterdamse Meubelmaker. Mijn ideaal? Prachtige op maat gemaakte meubels maken, met grote aandacht voor detail en kwaliteit.
In de loop van de jaren ben ik mij blijven ontwikkelen, zo ben ik het vak van staal bewerken gaan ontdekken en eigen gaan maken. Staal is qua gevoel, bewerking en uitstraling totaal anders dan hout: kil, hard, strak tegen warm, zacht en organisch. Op de juiste manier samengebracht versterken deze twee elkaar.
Ook richt ik mij steeds meer op ontwerpen en vormgeven.  Uiteenlopend van een strakke design kast of een creatief stalen onderstel voor een tafel tot complete interieurs voor bijvoorbeeld horeca gelegenheden. De combinatie van het ontwerpen (spelen met verhoudingen en vormen) en het uitvoeren (hands- on aan de slag) voelt voor mij vertrouwd en het is een waardevolle aanvulling voor De Amsterdamse Meubelmaker als bedrijf.